Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

CSERE - ELÁLLÁS - JÓTÁLLÁS

 

 

CSERE

Csak magyarországi címeken elérhető! Külföldi cserénél vedd fel velünk a kapcsolatot!

Válaszd ki a fenti listából a csere opciót és kövesd az utasításokat!

Csomagold be a terméket, lehetőleg a kapott dobozba, vagy bármilyen dobozba. Fontos, hogy minden szempontból biztonságos csomagolást készíts neki. 

Küldeni fogunk neked egy cserecsomagot, ebben benne lesz az új termék és egy címirat, amit a saját csomagodra kell felragasztani majd a futár segítségével. 

Ezen kívül nincs több dolgod. 

14 NAPOS TERMÉK VISSZAKÜLDÉS

Vásárolj nálunk gondtalanul. 

14 nap az elállási jog, ami azt jelenti, hogy 14 naptári napon belül akár indoklás nélkül is visszavesszük az interneten megvásárolt terméket, ha meggondoltad magad. A fogyasztónak minősülő vásárló a szerződéstől 14 naptári napon belül (beleértve a 14. naptári napot is) indokolás nélkül elállhat. Ennek módjáról a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló  45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet rendelkezik. A fogyasztó az elállási jogát attól a naptól kezdve gyakorolhatja, amikor az árut átvette. A fogyasztó ezen jogát a jogszabályoknak megfelelően a termék megrendelése és az áruátvétele közti időben is gyakorolhatja.

JÓTÁLLÁS

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ, JÓTÁLLÁSI JEGY ÉS KELLÉKSZAVATOSSÁGI FELTÉTELEK SZEMÜVEGEKHEZ

Köszönjük, hogy a DYESWAP designer napszemüvegek boltját választottad. Bízunk benne, hogy elégedett vagy a választott termékkel és szolgáltatásunkkal. Kérlek ismerkedj meg a termék használatára utaló szimbólumokkal, tisztítási, ápolási, viselési javaslatokkal, a kellékszavatossági és jótállási feltételekkel.

A DYESWAP Kft. által forgalmazott szemüvegkeretek, szemüveglencsék és komplett szemüvegek (továbbiakban termékek) megfelelnek az Európai Unió által az ezen termékekkel szemben támasztott előírásoknak. Azon termékekre, amelyeket nem a DYESWAP Kft. gyárt, a vele kapcsolatban álló beszállítók vállalnak teljes felelősséget.

A TERMÉKEK TÁROLÁSA ÉS TISZTÍTÁSA

 • A terméket használaton kívül mindig tartsd a hozzá kapott DYESWAP dedikált szemüvegtartóban.
 • A szemüveget mindig két kézzel, két szárnál fogva vedd fel és le.
 • Különösen vigyázz a keret nélküli/élvágott, valamint a tükör lencsés szemüvegekre.
 • A szemüveget ne tedd ki 60 °C feletti hőhatásnak, illetve folyamatos, zárt térben történő direkt napsugárzásnak (szélvédő alatti műszerfal).
 • Durva vagy éles tárgyakkal való érintkezést kerülni kell.
 • A szemüveg tisztítása csak arra alkalmas eszközökkel történhet, például a hozzá kapott dedikált törlőkendővel, ugyanakkor a lencse zsírosodását, nedves szemüvegtörlővel ajánljuk eltávolítani.
 • Papír vagy száraz törlőruha a rárakódott mikroszkopikus porszemek bedörzsölésével a felületet megsértheti.
 • Soha ne tedd a szemüveget lencsével lefelé!
 • A kemény réteggel ellátott lencse sem viseli el a szilárd tárgyakkal történő érintkezést.
 • A termékeket nem érheti lúgos kémhatás ( szappan, krémszappan, zsíroldó tisztítószerek, hígító, stb.) ugyanis ezen körülmények tartós fennállása a termékekben maradandó károsodást okoznak! (továbbá maradandóan károsítja a termékeket a szauna, termálvíz, hajlakk, magas hőmérséklet és hőhatás)
 • Bármilyen nemű. a terméken, nem a DYESWAP kft által végzett javítás, alkatrészpótlás a teljes kellékszavatosság elvesztését vonja maga után.
 • Ezek be nem tartása esetén a DYESWAP Kft. semmilyen felelősséget nem vállal a termékekre.

10.000 FT ALATTI TERMÉKEK ESETÉN:

Cégünk a 10.000 Ft.- eladási áron aluli termékekre kellékszavatosságot biztosít, mely jogszabályban előírt kötelezettség. A kellékszavatosság időtartama 2 év, mely a vásárlás napjától számítva, kizárólag a fizetési bizonylat felmutatásával együtt érvényes. A kellékszavatossági igényét csak a vásárlás helyszínén tudja érvényesíteni. A 2 éves kellékszavatossági időtartam két részre tagolódik. Hiba esetén az eladást követő hat hónapban vélelem szól amellett, hogy a termék hibás volt az eladáskor és a forgalmazónak lehet/kell bizonyítania, hogy a meghibásodás később, a vásárló valamely hibájából keletkezett. A hetedik hónaptól kezdve a kétéves időtartam végéig amennyiben az eladó nem ért egyet a vásárló reklamációjával a vásárlónak kell bizonyítania, hogy a hiba már az eladáskor benne volt a termékben. Ha a bizonyítás sikeres a vásárló élhet kellékszavatossági jogaival. A vásárló kellékszavatossági jogai közé a javítás, csere. amennyiben előző kettő nem lehetséges. vagy kizárt, akkor árleszállítás, a kereskedő költségére történő kijavítás és a szerződéstől való elállás tartozik. Kellékszavatossági igényt az ellenérték megfizetését igazoló dokumentummal - az általános forgalmi adóról szóló törvény alapján kibocsájtott számlával - igazolva lehet benyújtani. A kellékszavatosság csak a rendeltetésszerű használat mellett keletkezett hibákra vonatkozik. (A kellékszavatosság nem él például ilyen esetekben: leejtés, ráülés, lencsék szárazon törlése, nem tokban tartás utáni karcolódás, stb.) Mechanikai sérülésekre semmilyen körülmények között nem érvényesíthető a kellékszavatossági igény!

10.000 FT FELETTI TERMÉKEK ESETÉN:

Cégünk a 10.000 Ft.- eladási áron felüli termékekre 1 éves jótállást biztosít. A jótállás értelmében ha az eladást követő első egy évben vélelem szól amellett, hogy a termék hibás volt az eladáskor és a forgalmazónak lehet/kell bizonyítania, hogy a meghibásodás később, a vásárló valamely hibájából keletkezett. Mivel a jótállás nem érinti a vásárló jogszabályból eredő jogait, így az egy éves jótállási időt követően 1 évig kellékszavatossági igényt érvényesíthet. azonban akkor már a vásárlónak kell bizonyítania, hogy a termékben a hiba már a vásárláskor megvolt. Ha a bizonyítás sikeres, a vásárló élhet kellékszavatossági jogaival. A vásárló kellékszavatossági jogai közé a javítás, csere. Amennyiben előző kettő nem lehetséges, vagy kizárt, akkor árleszállítás, a kereskedő költségére történő kijavítás és a szerződéstől való elállás tartozik. A jótállási igény a jótállási jeggyel érvényesíthető. Jótállási jegy fogyasztó rendelkezésére bocsátásának elmaradása esetén a szerződés megkötését bizonyítottnak kell tekinteni. ha az ellenérték megfizetését igazoló bizonylattal érvényesíthetőek. - A jótállás csak a rendeltetésszerű használat mellett előforduló minőségi hibákra vonatkozik. A jótállás nem él például a következő esetekben: leejtés, ráülés, lencsék szárazon törlése stb.) Mechanikai sérülésekre semmilyen körülmények között nem érvényesíthető a jótállási igény!

Nem tartozik jótállás, kellékszavatosság alá a hiba, ha annak oka a termék fogyasztó részére való átadását követően lépett fel, ha a hibát rendeltetésellenes használat, a használati-kezelési útmutatóban foglaltak figyelmen kívül hagyása, helytelen tárolás, helytelen kezelés, rongálás elemi kár természeti csapás okozta.

Jelentéktelen hiba miatt elállásnak nincs helye.

Nem számít bele a jótállási, kellékszavatossági időbe a kijavítási időnek az a része, amely alatt a fogyasztó a terméket nem tudja rendeltetésszerűen használni.

A jótállási, kellékszavatossági idő a termékeknek vagy a termék részének kicserélése (kijavítása) esetén a kicserélt (kijavított) termékre (termékrészre) valamint kijavítás következményeként jelentkező hiba tekintetében újból kezdődik,.

A fogyasztói jogvita esetén a fogyasztó a megyei (fővárosi) kereskedelmi és iparkamarák mellett működő békéltető testület eljárását is kezdeményezheti.

A DYESWAP KFT által forgalmazott termékeket mindig a cég által forgalmazott tisztító eszközökkel tisztítsa, ez elengedhetetlen feltétele a garanciális feltételeknek.

Az európai szabvány négy szűrési szintet különböztet meg aszerint, hogy a lencsék mennyi fényt engednek át.

1. kategória

42-80%-os áteresztés

2. kategória

18-43%-os áteresztés

3. kategória

8-18%-os átereszt

4. kategória

3-8%-os áteresztés (Vezetéshez nem alkalmas!)

Az első kategóriában a lencse a fény 43-80 százalékát átengedi. vagyis enyhén szűr. A második kategóriába a 18-43 százalékot átengedő napszemüvegek tartoznak. Ezeket elsősorban vezetéshez ajánlják.

A harmadik kategória a 8-18 százalékos fényáteresztést jelent, az ilyen napszemüvegek viselése síeléskor vagy vízi sportok esetén javasolt.

A negyedik kategória a legerősebb szűrést jelenti, ezeket a 3-8 százalékos fényáteresztésű napszemüvegeket tilos vezetéshez viselni! Ezek az extrém fényviszonyok mellett tevékenykedők, például hegymászók, pilóták számára nyújtanak megfelelő védelmet.

Szűrőkategória

0       színtelen, vagy enyhén színezett 80-100% fényátviteli szint.

1       enyhén színezett 43-80% fényátviteli szint.

2       közepesen színezett 18-43% fényátviteli szint.

3       sötéten színezett 8-18% fényátviteli szint.

4       nagyon sötéten színezett, vezetéshez nem használható 3-8% fényátviteli szint.

 

Az oldal tetejére