Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
BEMUTATÓTEREM ÉS ÁTVÉTELI PONT: 1073 BUDAPEST KERTÉSZ UTCA 27. Nyitvatartás: H: ZÁRVA K-SZO: 12:00 - 16:00 V: ZÁRVA

Jótállás

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ, JÓTÁLLÁSI JEGY ÉS KELLÉKSZAVATOSSÁGI FELTÉTELEK SZEMÜVEGEKHEZ

Köszönjük, hogy a DYESWAP designer napszemüvegek boltját választottad. Bízunk benne, hogy elégedett vagy a választott termékkel és szolgáltatásunkkal. Kérlek ismerkedj meg a termék használatára utaló szimbólumokkal, tisztítási, ápolási, viselési javaslatokkal, a kellékszavatossági és jótállási feltételekkel.

A DYESWAP Kft. által forgalmazott szemüvegkeretek, szemüveglencsék és komplett szemüvegek (továbbiakban termékek) megfelelnek az Európai Unió által az ezen termékekkel szemben támasztott előírásoknak. Azon termékekre, amelyeket nem a DYESWAP Kft. gyárt, a vele kapcsolatban álló beszállítók vállalnak teljes felelősséget.

A TERMÉKEK TÁROLÁSA ÉS TISZTÍTÁSA

 • A terméket használaton kívül mindig tartsd a hozzá kapott DYESWAP dedikált szemüvegtartóban.
 • A szemüveget mindig két kézzel, két szárnál fogva vedd fel és le.
 • Különösen vigyázz a keret nélküli/élvágott, valamint a tükör lencsés szemüvegekre.
 • A szemüveget ne tedd ki 60 °C feletti hőhatásnak, illetve folyamatos, zárt térben történő direkt napsugárzásnak (szélvédő alatti műszerfal).
 • Durva vagy éles tárgyakkal való érintkezést kerülni kell.
 • A szemüveg tisztítása csak arra alkalmas eszközökkel történhet, például a hozzá kapott dedikált törlőkendővel, ugyanakkor a lencse zsírosodását, nedves szemüvegtörlővel ajánljuk eltávolítani.
 • Papír vagy száraz törlőruha a rárakódott mikroszkopikus porszemek bedörzsölésével a felületet megsértheti.
 • Soha ne tedd a szemüveget lencsével lefelé!
 • A kemény réteggel ellátott lencse sem viseli el a szilárd tárgyakkal történő érintkezést.
 • A termékeket nem érheti lúgos kémhatás ( szappan, krémszappan, zsíroldó tisztítószerek, hígító, stb.) ugyanis ezen körülmények tartós fennállása a termékekben maradandó károsodást okoznak! (továbbá maradandóan károsítja a termékeket a szauna, termálvíz, hajlakk, magas hőmérséklet és hőhatás)
 • Bármilyen nemű. a terméken, nem a DYESWAP kft által végzett javítás, alkatrészpótlás a teljes kellékszavatosság elvesztését vonja maga után.
 • Ezek be nem tartása esetén a DYESWAP Kft. semmilyen felelősséget nem vállal a termékekre.

10.000 FT ALATTI TERMÉKEK ESETÉN:

Cégünk a 10.000 Ft.- eladási áron aluli termékekre kellékszavatosságot biztosít, mely jogszabályban előírt kötelezettség. A kellékszavatosság időtartama 2 év, mely a vásárlás napjától számítva, kizárólag a fizetési bizonylat felmutatásával együtt érvényes. A kellékszavatossági igényét csak a vásárlás helyszínén tudja érvényesíteni. A 2 éves kellékszavatossági időtartam két részre tagolódik. Hiba esetén az eladást követő hat hónapban vélelem szól amellett, hogy a termék hibás volt az eladáskor és a forgalmazónak lehet/kell bizonyítania, hogy a meghibásodás később, a vásárló valamely hibájából keletkezett. A hetedik hónaptól kezdve a kétéves időtartam végéig amennyiben az eladó nem ért egyet a vásárló reklamációjával a vásárlónak kell bizonyítania, hogy a hiba már az eladáskor benne volt a termékben. Ha a bizonyítás sikeres a vásárló élhet kellékszavatossági jogaival. A vásárló kellékszavatossági jogai közé a javítás, csere. amennyiben előző kettő nem lehetséges. vagy kizárt, akkor árleszállítás, a kereskedő költségére történő kijavítás és a szerződéstől való elállás tartozik. Kellékszavatossági igényt az ellenérték megfizetését igazoló dokumentummal - az általános forgalmi adóról szóló törvény alapján kibocsájtott számlával - igazolva lehet benyújtani. A kellékszavatosság csak a rendeltetésszerű használat mellett keletkezett hibákra vonatkozik. (A kellékszavatosság nem él például ilyen esetekben: leejtés, ráülés, lencsék szárazon törlése, nem tokban tartás utáni karcolódás, stb.) Mechanikai sérülésekre semmilyen körülmények között nem érvényesíthető a kellékszavatossági igény!

10.000 FT FELETTI TERMÉKEK ESETÉN:

Cégünk a 10.000 Ft.- eladási áron felüli termékekre 1 éves jótállást biztosít. A jótállás értelmében ha az eladást követő első egy évben vélelem szól amellett, hogy a termék hibás volt az eladáskor és a forgalmazónak lehet/kell bizonyítania, hogy a meghibásodás később, a vásárló valamely hibájából keletkezett. Mivel a jótállás nem érinti a vásárló jogszabályból eredő jogait, így az egy éves jótállási időt követően 1 évig kellékszavatossági igényt érvényesíthet. azonban akkor már a vásárlónak kell bizonyítania, hogy a termékben a hiba már a vásárláskor megvolt. Ha a bizonyítás sikeres, a vásárló élhet kellékszavatossági jogaival. A vásárló kellékszavatossági jogai közé a javítás, csere. Amennyiben előző kettő nem lehetséges, vagy kizárt, akkor árleszállítás, a kereskedő költségére történő kijavítás és a szerződéstől való elállás tartozik. A jótállási igény a jótállási jeggyel érvényesíthető. Jótállási jegy fogyasztó rendelkezésére bocsátásának elmaradása esetén a szerződés megkötését bizonyítottnak kell tekinteni. ha az ellenérték megfizetését igazoló bizonylattal érvényesíthetőek. - A jótállás csak a rendeltetésszerű használat mellett előforduló minőségi hibákra vonatkozik. A jótállás nem él például a következő esetekben: leejtés, ráülés, lencsék szárazon törlése stb.) Mechanikai sérülésekre semmilyen körülmények között nem érvényesíthető a jótállási igény!

Nem tartozik jótállás, kellékszavatosság alá a hiba, ha annak oka a termék fogyasztó részére való átadását követően lépett fel, ha a hibát rendeltetésellenes használat, a használati-kezelési útmutatóban foglaltak figyelmen kívül hagyása, helytelen tárolás, helytelen kezelés, rongálás elemi kár természeti csapás okozta.

Jelentéktelen hiba miatt elállásnak nincs helye.

Nem számít bele a jótállási, kellékszavatossági időbe a kijavítási időnek az a része, amely alatt a fogyasztó a terméket nem tudja rendeltetésszerűen használni.

A jótállási, kellékszavatossági idő a termékeknek vagy a termék részének kicserélése (kijavítása) esetén a kicserélt (kijavított) termékre (termékrészre) valamint kijavítás következményeként jelentkező hiba tekintetében újból kezdődik,.

A fogyasztói jogvita esetén a fogyasztó a megyei (fővárosi) kereskedelmi és iparkamarák mellett működő békéltető testület eljárását is kezdeményezheti.

A DYESWAP KFT által forgalmazott termékeket mindig a cég által forgalmazott tisztító eszközökkel tisztítsa, ez elengedhetetlen feltétele a garanciális feltételeknek.

Az európai szabvány négy szűrési szintet különböztet meg aszerint, hogy a lencsék mennyi fényt engednek át.

1. kategória

42-80%-os áteresztés

2. kategória

18-43%-os áteresztés

3. kategória

8-18%-os átereszt

4. kategória

3-8%-os áteresztés (Vezetéshez nem alkalmas!)

Az első kategóriában a lencse a fény 43-80 százalékát átengedi. vagyis enyhén szűr. A második kategóriába a 18-43 százalékot átengedő napszemüvegek tartoznak. Ezeket elsősorban vezetéshez ajánlják.

A harmadik kategória a 8-18 százalékos fényáteresztést jelent, az ilyen napszemüvegek viselése síeléskor vagy vízi sportok esetén javasolt.

A negyedik kategória a legerősebb szűrést jelenti, ezeket a 3-8 százalékos fényáteresztésű napszemüvegeket tilos vezetéshez viselni! Ezek az extrém fényviszonyok mellett tevékenykedők, például hegymászók, pilóták számára nyújtanak megfelelő védelmet.

Szűrőkategória

0       színtelen, vagy enyhén színezett 80-100% fényátviteli szint.

 

1       enyhén színezett 43-80% fényátviteli szint.

 

2       közepesen színezett 18-43% fényátviteli szint.

 

3       sötéten színezett 8-18% fényátviteli szint.

 

4       nagyon sötéten színezett, vezetéshez nem használható 3-8% fényátviteli szint.

 

 

Az oldal tetejére